Anjo Lourens

Anjo begeleidt vanuit haar praktijk ‘SpiegelBalans’ moeders van pubers die de puberteit van hun kind als stressvol ervaren. Daarnaast verzorgt ze trainingen gericht op communicatieve vaardigheden en werkt ze als jobcoach met jongeren met een Wajong-status. De rode draad in haar werk is steeds weer de relatie met de ander. Waarom doe ik zoals ik doe in het contact met die ander?

Lees meer over haar praktijk op: www.Spiegelbalans.nl

Haar eigen ervaringen met dit thema liggen een generatie verder. Haar vader is op jonge leeftijd zijn moeder verloren. Een verdriet wat ze zelf nog denkt te voelen, de lijn naar haar verleden stokt. Bovendien is ze best nieuwsgierig naar die onbekende oma waarvan ze de haarbos heeft geërfd.

Anjo organiseerde samen met Astrid van den Broek in 2016 het eerste symposium ‘Zonder armen om je heen’, een dag voor vrouwen die op jonge leeftijd hun moeder hadden verloren. Met succes. Na deze dag kreeg ze nog veel reacties van mensen die er graag bij waren geweest. Ook de deelnemers vonden deze dag erg waardevol en toonden interesse in een vervolg. In 2018 pakte ze het plan op om een dergelijke dag nog een keer te organiseren en vond ze in Mieke en Nannie enthousiaste partners om dat samen met haar te doen. De opzet van deze tweede dag is wat anders, het is een ontmoetingsdag voor vrouwen én mannen die als kind hun vader of moeder hebben verloren.

   © Anjo Lourens 2018